Kwekerij Zeelenberg, verder op een nieuwe stek!

In het voorjaar van 2016 heeft onze kwekerij een nieuwe bestemming in Klein Dongen gekregen. Aan de Fazantenweg 8 hebben we de beschikking over ruim 12.000 meter kas. Met diverse afdelingen voor verkoop en kweek, koude en warme kas, hebben we hier volop de mogelijkheden om diverse soorten planten te kweken.

Geschiedenis

Al in een ondertussen ver verleden hebben wij als kwekerij Zeelenberg diverse planten gekweekt. Rond 1930 is er aan de Sionsweg in Rijswijk gestart met een groentekwekerij. Toen nog niet in de kas, maar onder platglasramen werd er van alles gekweekt.

Vanaf de 60-er jaren zijn er van lieverlee kassen bijgebouwd. Ook toen nog eerst voor de groenteteelt (komkommers). Later is er caravanstalling gekomen en is er op een kleine schaal begonnen met de plantenteelt en verkoop hiervan aan huis. Begonnen met violen en perkplanten, later kwamen hier ook vaste planten bij.

Nog steeds werd er veel hiervan ook buiten opgekweekt. En ook in die jaren waren er al fuchsia’s tussen de planten te bespeuren. Vanaf 1988 hebben we ons gespecialiseerd in fuchsia’s . Begonnen met 100 soorten, is dit uiteindelijk uitgegroeid tot een assortiment van 1200 soorten Fuchsia’s.

Eind 2014 hebben wij de kwekerij in Rijswijk moeten verlaten. Na een lange zoektocht hebben wij eind 2015  uiteindelijk onze plek gevonden in het mooi Brabant!

Groot assortiment

Inmiddels behoort onze fuchsiakwekerij tot de top van de grootste fuchsia-aanbieders in Nederland, en is het ook de bedoeling dat dit assortiment de komende jaren flink wordt uitgebreid! Ook een mooi assortiment winterharde fuchsia’s en botanische fuchsia’s zal daartoe gaan behoren.

Daarnaast hebben we een sortering van 200 geranium variëteiten. Met daarbij nog een groot assortiment perkplanten, zomerbloeiers en een ruim aanbod aan wintervaste planten, is er voor uw tuin altijd wel wat te vinden.

Voor het komende jaar kunt u ook terecht voor een mooie collectie Streptocarpus.  Ook zult u binnenkort terecht kunnen op onze webshop. Ideaal als u wat verder weg woont om fuchsiastekken e.d. te bestellen en thuisgestuurd te krijgen! Uiteraard blijft u altijd van harte welkom op de kwekerij!

Voorjaar

Vanaf 8 maart staan er 1001 soorten fuchsiastekken voor u klaar. Daarnaast zullen wij ook een groot assortiment fuchsia’s in grotere potmaten hebben (stammen, hangers, enz). Met 1001 soorten geven wij aan dat we een groot assortiment hebben, geen vast aantal soorten, maar wel volop keuze aan mooi fuchsia’s!

Tesamen met een collectie van bijna 200 soorten pelargoniums, kunnen wij u een mooi assortiment planten aanbieden.

Maar zoals u van ons gewend bent, is dat niet alles. Natuurlijk zullen wij ook een groot assortiment perkplanten en zomerbloeiers kweken. Dus volop mogelijkheden om op uw gemak mooie planten uit te zoeken. En tussendoor kunt u van een lekker kopje koffie of thee genieten in de gezellige koffiehoek!

U bent van harte welkom,                          John en Yvonne de Hoog